Om

automatiserar_v3_500

Vi gillar automagiska saker, du med?

Vi båda som driver sidan började med att köpa en Telldus duo med blandade enheter som Nexa och liknande. Nu kör vi Vera, men som vanligt med controllers för hemautomation så lyser den perfekta controllern med sin frånvaro. Men det går ju alltid att lösa med skript, plugins och lite fantasi.

På våran sida hittar du nyheter, lösningar och guider för att få ett smart hem och även tester av hemautomationsprodukter. Allt för att få byggstenarna och kunskapen för att skapa ett eget skräddarsytt smart hus.

Vi vill gärna ha bidrag och input från våra läsare. Om du är sugen på att dela med dig av en smart lösning som du har gjort så vore vi väldigt tacksamma. Det kan vara allt från att beskriva hur ditt system fungerar till att beskriva en smart regel för att sköta din belysning eller motorvärmare eller vad som helst relaterat till hemautomation. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att bidra och synas på våran sida.

Mer om Ispep

/Luvan & Ispep

Om
5 (100%) 1 vote

14 kommentarer

 1. Spännande pojkar.
  Bra initiativ!!

 2. Gött jobbat…RSS feed vore bra om ni hade

 3. Trevligt. Jag kör också med Tellstick Duo + Nexa + lite annat – men har valt http://www.agocontrol.com/ som plattform. Som en del av detta har jag bl.a. utvecklat en plug-in för Tellstick Duo och Tellstick Net. Körde med LMCE under några år innan och byggde även Tellsticksupport för den plattformen.

 4. Ispep

  2015-03-06 at 18:29

  Är du nöjd med Telldus och 433Mhz?
  Jag saknade återrapportering från enheter med 433Mhz när jag körde mitt system. Det var en av orsakerna till att jag bytte till Z-Wave och Vera.
  Egenutveckling underlättar hemautomation enormt eftersom den ger frihet. Gav nyss ut ett program för att styra Vera med UI7, finns att läsa mer om här https://www.automatiserar.se/vera-ui7-windows-klient/.

 5. Härligt!
  Precis en sådan här sida som jag behöver! kul med massa tips och ideer på vad man kan göra. Har redan börjat ändra och lägga till!

 6. Jonathan granung

  2015-07-09 at 10:47

  Grym idé på hemsida kommer vara aktiv här om de uppdateras frekvent.

  Jag undrar lite vad ni har för erfarenheter av systemen där man kör med appar? Jag letar efter enkla system där man inte behöver kunna programmera i Java för att kunna installera till exempel ett smartlås med app för att se om de är låst. Och de finns ju på marknaden. Men jag vill inte låsa in mig i ett hörn där utan även kunna styra lampor o rullgardiner med samma app. Finns de något leverantör idag som kan erbjuda dessa funktionerna idag?

  • Hej Jonathan,
   Om du vill se hur det fungerar med ett smartlås och Vera som gateway så kan du kolla in den här:
   https://www.automatiserar.se/dorrlas-och-vera-installation/
   Vi har själva inget smartlås ännu, men jag lockas av möjligheterna samtidigt som jag är lite reserverad mot ideen att min dörr går att låsa upp på distans.

   När det gäller just vilken app du ska välja för att inte låsa in dig, det finns appar som kan styra många olika kontrollers.
   T.ex. denna: http://www.imperihome.com/
   Och i framtiden tror jag att Homekit kan bli något bra. Homekit är ett ramverk, vilket gör att du som användare får ett gränssnitt och under huven kan det gränssnittet prata med olika modeller och märken av sensorer och annat.
   https://www.automatiserar.se/elgato-eve-for-apple-homekit/

   När det gäller att inte låsa in sig så tycker jag att Vera är en av de mest flexibla hemautomationskontrollers som finns just nu. Möjligheten till att installera appar i själva Veran utökar funktionaliteten ordentligt.
   https://www.automatiserar.se/guide-vera-ui7-appar/

 7. Kanon bra sida!

  För slag:
  Det vore kanon om man kan göra en smidigare listning av tex alla guider osv för att få en bättre överblick.
  En tråd eller likande för att lämna förslag till tester guider

  • Ispep

   2017-01-01 at 14:33

   Tackar!
   Inte alls en dum idé, vi har funderat lite över hur man ska samla ihop allt vi skrivit så det är möjligt att följa en röd tråd genom alla inlägg.
   Tyvärr inte nått vi hunnit med ännu. Men vi hoppas på inom kort samla alla bra tips i någon typ av lista.

   // Ispep

 8. Hej. Jag tycker att ni är den i särklass bästa resursen för hemautomation i Sverige. Särskilt för de som har Vera-kontroller. Jag skulle gärna vilja sponsra lite ert arbete. Ni kanske skulle kunna ta fram en donera-knapp här på sidan? Gärna något enkelt system med paypal eller swish.

  Keep up the good work!

  • Hej och tack för dina ord 🙂
   Ingen dum ide, vi får fundera på vad som skulle kunna vara ett bra upplägg för oss ang donationer. Fram tills dess så är vi alltid tacksamma om våra kära läsare sprider våran sida till fler intresserade. Och det finns alltid möjligheten att bidra med något inlägg på automatiserar.se, det uppskattas mycket från våran sida 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: