Om

Hej och välkommen till Automatiserar.se, här hittar du tips på hur du gör ditt hem smartare. Vi har guider, recensioner och tester på det mesta inom hemautomation och smarta hem.

Automatiserar.se började i slutet av 2014, sedan dess har vi drivit sidan på fritiden idiellt. Vi tycker det är både roligt och lärorikt att dela med oss av information. Fram tills nu har vi producerat över 300 sidor.

Skulle uppskatta om du delar sidan på forum och sociala medier. Då får vi fler läsare som kan komma med intressanta tips som vi kan skriva om. Vilket gynnar alla som är intresserad av hemautomation.

Vem är jag som driver sidan?

Jag heter Markus Jakobsson och kommer från Härnösand, arbetar inom it på dagarna. På sidan brukar jag ha postat med namnet Ispep. Tycker det är roligt att lära mig nya saker och dela med mig av kunskapen. Det projekt jag är mest stolt över på bloggen just nu är min regnsensorn och min solcellsdrivna wifi temperatursensor.

Sidan om Regnsensorn 

Så här ser den nuvarande modellen ut i Fusion 360, stl filen för den finns längre ner på sidan.
Färdig modell av regnsensorn i Fusion 360.

Sidan om Temperatursensorn

ESP8266 12E med LiFeP4 batteri
Färdig WIFI sensor monterad i vattentät låda

Tackar för besöket och hoppas du hittade det du sökte. Skulle du mot förmodan inte gjort det så besök vår hemautomationsgrupp på Facebook och berätta vad du saknade.

Gillar du Automatiserar.se och innehållet på sidan? 
Ge gärna en valfri Swish-gåva till bloggen på 0705470065 som tack. 
Sidan drivs vidare ideellt och fristående utan reklam i gengäld.

Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.
Om du gillar sidan, ge gärna en swish för att visa din uppskattning.

// Markus Jakobsson ( Ispep )

Om
5 (100%) 1 vote

6 kommentarer

 1. Hej Jonathan,
  Om du vill se hur det fungerar med ett smartlås och Vera som gateway så kan du kolla in den här:
  https://www.automatiserar.se/dorrlas-och-vera-installation/
  Vi har själva inget smartlås ännu, men jag lockas av möjligheterna samtidigt som jag är lite reserverad mot ideen att min dörr går att låsa upp på distans.

  När det gäller just vilken app du ska välja för att inte låsa in dig, det finns appar som kan styra många olika kontrollers.
  T.ex. denna: http://www.imperihome.com/
  Och i framtiden tror jag att Homekit kan bli något bra. Homekit är ett ramverk, vilket gör att du som användare får ett gränssnitt och under huven kan det gränssnittet prata med olika modeller och märken av sensorer och annat.
  https://www.automatiserar.se/elgato-eve-for-apple-homekit/

  När det gäller att inte låsa in sig så tycker jag att Vera är en av de mest flexibla hemautomationskontrollers som finns just nu. Möjligheten till att installera appar i själva Veran utökar funktionaliteten ordentligt.
  https://www.automatiserar.se/guide-vera-ui7-appar/

 2. Ispep

  2017-01-01 at 14:33

  Tackar!
  Inte alls en dum idé, vi har funderat lite över hur man ska samla ihop allt vi skrivit så det är möjligt att följa en röd tråd genom alla inlägg.
  Tyvärr inte nått vi hunnit med ännu. Men vi hoppas på inom kort samla alla bra tips i någon typ av lista.

  // Ispep

 3. Hej och tack för dina ord 🙂
  Ingen dum ide, vi får fundera på vad som skulle kunna vara ett bra upplägg för oss ang donationer. Fram tills dess så är vi alltid tacksamma om våra kära läsare sprider våran sida till fler intresserade. Och det finns alltid möjligheten att bidra med något inlägg på automatiserar.se, det uppskattas mycket från våran sida 🙂

%d bloggare gillar detta: