Bättre kontroll på strömförbrukningen

Har nu under några veckors tid kör med tre philio PAN11-1 strömbrytare som nyttjar Z-Wave protokollet, dessa klarar av att rapportera strömförbrukning, utöver möjligheten att tända och släcka på ett kontrollerat sätt med återrapportering om enheten lyckats eller inte.

Installationen gick mycket enkelt, kopplade in pluggen i väggen och adderade en ny enhet i Vera Lite utan problem. Räckvidden på enheterna är riktigt bra.

En strömbrytare strulade till en början och tappade kontakten med min Vera till och från, förbrukningen rapporterades ibland enormt fel. Detta berodde mest troligt på att brytaren var placerad för nära min Vera Lite (Ca 1 meter ifrån). Efter att ha flyttat Veran till en ny plats så har givaren fungerat problemfritt, inrapporteringen av förbrukning har varit exakt utan stora skillnader som tidigare.

PhilioFront  – PhilioBack
Designen ser ut som vilken plugg som helst.

För att nyttja funktionen med aktuell strömförbrukning så har jag valt att installera ett tillägg i Vera Lite som heter “DataMine”, detta tillåter mig att spara informationen som Philio skickar under en längre tid.

DataMine

 

 

 

Grafer som skapas i  “DataMine” skapas i realtid, möjlighet finns att gå tillbaka och se hur mycket en viss enhet har förbrukat tidigare. alternativt addera flera olika källor i samma graf, vilket är bra för att se trender eller konstigheter.

Graf info
Följande är en graf som bygger på data som Philio rapporterat in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enheten till vänster är antal W.

Summerat så är jag mycket nöjd med enheterna ger dom totalt 3 kuggar av 5 möjliga, det som drar ner från fyra kuggar är priset, dom kostar 469:-

KuggPoangSlut60x60KuggPoangSlut60x60

3 reaktioner på ”Bättre kontroll på strömförbrukningen”

  1. Pingback: Failsafe brytare vid överförbrukning |

  2. Pingback: ”Dum” Video Ringklocka Automatiserad |

  3. Pingback: Allt om Vera och VeraSecure |

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *