Kontakta oss

Säkerhetskod:
security code
Ange säkerhetskoden:

Submit
Kontakta oss
5 (100%) 1 vote

12 kommentarer

 1. Eric Gustafsson

  2015-12-03 at 14:23

  Hej!
  Ni verkar inte ha testat denna: http://b1hub.com/index.html

  Skulle den funka med i princip alla olika enheter, tex. z-wave-vägguttag eller ett billigare alternativ som ett wifi-vägguttag??

  Jag hittade precis “hit” och ser fram emot mycket läsning på er hemsida! 🙂

  • Luvan

   2015-12-03 at 17:17

   Hej Eric,
   Kul att du hittat hit 🙂

   Helt rätt, den har vi inte testat ännu.
   Det finns en hel del start-up projekt med olika hemautomationkontrollers som lovar högt och lågt. Och det tycker vi bara är bra, konkurrens driver utvecklingen framåt.
   Det är dock långt ifrån alla som blir en större produkt som Vera och de andra. Men man vet aldrig, när som helst kan det komma en kontroller med stort potential som levererar 🙂

 2. Jens Tomtlund

  2015-12-27 at 12:27

  Hjälp
  Hejsan jag är ny vera användare .
  Kort fråga någon av er som vet något om yale doorman. går det att få ihop med vera
  på något sätt.
  jag har hittat lås med z-Wave i europa som ska fungera med vera. men då är det inte “svensk” standard på lås kistorna..

 3. Kan ni kanske testa och svara om nya VeraPlus (Vera Plus) nu fungerar med RFXtrx 433E (RFXtrx433E) för att styra 433 Mhz enheter och läsa sådana sensorer via VeraPlus?

 4. Tack för bra sida och mkt bra tester guider.
  Kanske jag missat att ni testat det men det vore intresssant med test eller kokande av 3 parts gränssnitt till Vera UI7. Tycker Veran fungerar bra överlag men gränssnitt (fungerar mest att konfa i)i appar är ingen höjdare att navigera snabbt i och inte så behagligt att titta på om man tex vill ha en vägglösning (översikt, manuell styrning och presentation av ex temperaturer mm) eller eller för daglig operativ styrning av huset.

  Vad har ni valt för lösning för presentation tex?

 5. Jag letar febrilt efter en lösning för “snurrdimmer” till ett smarthus. Enda jag hittar är elkos (ex. ELKO 316 GLED dimmer RF). Då de använder sig av Zigbee trodde jag att man skulle kunna använda en annan Zigbee gateway än deras egen. Men återfinner inget om att någon har gjort det vilket får mig att misttänka att det inte går. Vet ni något om detta? 🙂 Har ni testat?

  Ni lyckades ju få in Ikeas lösning på Veran..

  • Luvan

   2017-02-14 at 07:49

   Hej Johan,
   Det är inget vi har testat själva, och det är väl inte helt omöjligt att det skulle fungera. Men som du säger, lite jobbigt om den inte funkar med tanke på prislappen den hade.
   Jag har inte sett någon Z-wave dimmer med nån form av ratt som skulle passa ditt ändamål heller.
   Det jag själv gjort hemma är att anpassat nivåer av dimm-ning till de jag normalt sett använder. T.ex. knapp 1 = 80%, långtryck på knapp 1 = 100%, dubbelklick = Off. Och vill jag köra något annat än de 3 fördefinierade lägena så använder jag en padda med imperihome på väggen där jag kan ställa nivån för dimmern steglöst.

   • Ja, kostnaden är helt klart i det övre segmentet för dessa. 🙂 Men hade varit extremt positivt ur ett WAF perspektiv att ha dimmer med potentiometer. Tack för tipset om olika nivåer med knapptryck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: